Osteopati
Hva er osteopati?
Osteopati er en helhetlig tilnærming til behandling av muskel- og skjelettplager, med fokus på kroppens naturlige evne til å lege seg selv. En osteopat er autorisert helsepersonell, og jobber med hendene for å identifisere og behandle årsakene til dine symptomer og plager. Tittelen osteopat er en beskyttet tittel, og kan derfor kun benyttes av personer med autorisasjon fra Helsedirektoratet etter endt 4- årig profesjonsutdannelse.
Samtalen
En konsultasjon hos våre osteopater starter alltid med en grundig samtale. Her kartlegges faktorer relatert til dine plager. Slike opplysninger inkluderer blant annet hvor du har vondt, når det startet og hva som skjedde. I tillegg kartlegges faktorer som søvn, fysisk aktivitet, stressnivå og din forståelse av symptomene du opplever.
Undersøkelsen
Som en del av denne kartleggingen vil det bli foretatt en klinisk undersøkelse hvor vi gjennomfører et utvalg tester som er relevante for de plagene du har. Ved en slik samtale og undersøkelse forsikrer vi oss om at det ikke foreligger alvorlige underliggende sykdommer, men også hvilke bevegelsesstrategier du har, kvalitet på ulike bevegelser, mobilitet og kraft.
Her bruker vi nasjonale og internasjonale anbefalte retningslinjer. Hvis det skulle være grunn til mistanke om underliggende sykdom, henviser vi deg videre til riktig instans.
Behandlingsplanen
Basert på denne kartleggingen setter vi sammen opp en plan for veien videre. En slik plan inneholder som regel ulike manuelle behandlingsteknikker på benken. Videre vil vi fokusere på din forståelse av problemet og ulike aktive tiltak, slik at du gradvis kommer tilbake til det du har lyst til å gjøre. Hos oss diskuteres alltid hvorfor du har vondt, prognose, hva vår rolle kan være og hva du selv kan gjøre.
“Etter fødsel”-kontroll
Kontrollen inkluderer en samtale om fødselsforløp og eventuelle fysiske plager i svangerskap og etter fødsel.
Undersøkelsen kan inkludere vurdering av smerter i rygg/bekken, sjekk av eventuell rectus diastase, vurdering og råd om arrvevsbehandling etter keisersnitt, vurdering av samspill mellom pust, kjernemuskulatur og bekkenbunn, og evt andre plager den nyfødte mor måtte ha. Kontrollen kan om ønskelig også inkludere en vaginal undersøkelse av bekkenbunnen (vurdering av eventuelle fremfall, inkontinens, rifter, evne til å aktivere og slappe av i bekkenbunnen, manuell måling av styrke/ utholdenhet/ reaksjonsevne).
Ved behov for oppfølging av annet helsepersonell, sendes mor alltid videre. Osteopat Hanna K. B. Weinholdt er autorisert helsepersonell og har god erfaring med oppfølging av kvinner etter fødsel.
Hos oss er det alltid du som står i sentrum.
Sammen jobber vi for å finne tiltak som tilpasses dine behov, din hverdag og deg som individ.
Velkommen til oss!